Kinderhulpwerk Nederland

Ieder kind een toekomst

Wie is er online

We hebben 6 gasten en geen leden online

Op 25 april 2015 heeft een aardbeving met een sterkte van 7,8 op de schaal van Richter Nepal getroffen. Meer dan 8000 mensen zijn volgens de officiële cijfers om het leven gekomen, tot nu toe. Gevreesd wordt dat dit cijfer naar boven toe zal moeten worden bijgesteld. De aardbeving was voelbaar tot in India en Tibet. In de getroffen gebieden is de noodtoestand uitgeroepen.

Kinderhulpwerk Nederland is samen met het Duitse Kinderhilfswerk al meer dan 30 jaar in Nepal actief. In Kathmandu beheert onze partnerorganisatie Bal Sewa een opvang, House of Hope, voor straatkinderen. Dertig meisjes hebben daar na het verlies van hun ouders en een leven op straat, geborgenheid gevonden.Projektleider Gopal Mukhia  :“God zij dank zijn alle kinderen ongedeerd, niemand is gewond. Het huis staat nog, alleen de muur om het grondstuk is erg beschadigd. Vanwege de nieuwe naschokken slapen we nog buiten onder een afdak. De levensmiddelen in Kathmandu worden schaars. Veel kinderen hebben familie verloren, veel gezinnen hun thuis. Nu dreigen niet alleen honger en kou, ook het gevaar voor epidemieën stijgt, net als bij alle grote natuurrampen.
Nepal, één van de armste landen van Azië, heeft dringend onze hulp nodig. Wij zijn bijzonder bezorgd voor de kinderen, de zwaksten in de maatschappij. Zij hebben voedsel, drinkwater, dekens en medicijnen nodig.
Wij vragen u dringend ons te helpen deze kinderen en hun families te helpen. U kunt uw gift storten op ING 1418 onder vermelding van "hulp Nepal"