Kinderhulpwerk Nederland

Ieder kind een toekomst

Wie is er online

We hebben 2 gasten en geen leden online

Ritme, zang en dans uit Nepal, Oeganda, Burundi en Rwanda

Binnenkort (woensdag 2 mei 2012) is er een bijzonder concert in de Pelgrimskerk in Brunssum. Het koor Global Voices met muzikanten en zangers uit Nepal, Oeganda, Burundi en Rwanda zal daar als opwarmertje voor de Worldfestival Parade Brunssum een mix van zang, dans en percussie uit deze verschillende culturen ten gehore brengen. In de klederdrachten van de stammen uit de landen van herkomst brengt het koor liederen en dans uit de belangrijke gebeurtenissen van het leven, zoals huwelijk, verloving, geboorte van tweelingen e.d., mede om daarmee een levend getuigenis te geven van leven en geloof.

Speciaal is dat de jonge mensen met het concert ook op ongecompliceerde wijze willen laten zien dat culturele, politieke en ideële verschillen geen belemmering hoeven te zijn voor vrede en een hoopvolle toekomst.

Global Voices is een koor van jongeren uit het sponsorprogramma van de christelijke ontwikkelingshulporganisatie Kinderhulpwerk-Global Care. De helft van de koorleden is wees, de ander helft mist een van de ouders. Kinderhulpwerk-Global Care stelt regelmatig een koor uit ontwikkelingslanden samen om daarmee de sponsors en donateurs kennis te laten maken met de culturele achtergronden van deze jonge mensen.

Kinderhulpwerk – Global Care is sinds 1976 actief in nu twintig ontwikkelingslanden met het geven van levenskansen aan kinderen, het bouwen en inrichten van weeshuizen, scholen en het verzorgen van medische voorzieningen of het geven van hulp bij (natuur)rampen.

Dit jaar is het koor op Europatoernee van 27 april tot en met 17 mei. Op woensdag 2 mei is het koor in Brunssum. Het concert in de Pelgrimskerk aan de Horizonstraat 73 in Treebeek-Brunssum begint om 19.30 u. De toegang is gratis. Giften voor de bestrijding van de onkosten van het koor zijn welkom (collecte).

Informatie: www.kinderhulpwerk.nl of www.kinderhilfswerk.de. Over de Parade Brunssum in juli met het thema ‘Digging and Dancing’ vindt u informatie op www.paradebrunssum.nl.

----------------------------------

Informatie over dit persbericht:

Roelof Braad (voorzitter Stichting Kinderhulpwerk Nederland)

Koraalerf 69, 6413 LX Heerlen

Tel. 045-5232901 (’s avonds) of 06-22435205